goedkope taxi in Nijmegen nodig
Nijmegen

Goedkope taxi in Nijmegen nodig

Erop uit met een goedkope taxi in Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Al rond het begin van onze jaartelling is Nijmegen tot uitvalsbasis gevormd door het Romeinse leger. Ook Karel de Grote heeft zijn stempel op Nijmegen gedrukt en er een bloeiende keizerstad van gemaakt. Maar ook Nijmegen is, net als veel andere Nederlandse steden, niet geheel ongeschonden door de Tweede Wereldoorlog gekomen. Een groot deel van de binnenstad is namelijk verwoest door een bombardement van de geallieerden. Dit is vandaag de dag nog goed te zien. Op de Grote Markt is er een duidelijk verschil in gebouwen zichtbaar. Deze mix van oud en nieuw zorgt ervoor dat Nijmegen zeker een bezoekje waard is. In dit blog leest u wat u in Nijmegen kunt doen.

Bezoek een historisch kanunnikenhuisje

U vraagt zich nu misschien af, wat is een kanunnikenhuisje? Een kanunnik is een koorheer binnen de christelijke gemeenschap. Deze koorheer woonde tijdens de middeleeuwen en het ancien régime in een kanunnikenhuisje. In Nijmegen vindt u deze huisjes verscholen naast de Stevenskerk. In één van deze huisjes zit een heerlijk koffietentje gevestigd, waar u kunt genieten van een lekkere kop koffie terwijl u uw ogen uitkijkt naar de unieke brocante spulletjes.

Lunchen in historische sfeer

U kunt ook lunchen in historische sfeer wanneer u erop uitgaat naar Nijmegen. De Commanderie Sint Jan is een voormalig ziekenhuis uit 1196. Tegenwoordig wordt het gebruikt als chocolaterie, kookatelier en stadsbrouwerij. Een leuke plek om lekker te lunchen!

Shoppen tot je erbij neervalt

Je kunt ook slenterend het historische stadscentrum van Nijmegen bekijken tijdens het shoppen. Sla de Lange Hezelstraat dan zeker niet over. Dit is de oudste, en misschien wel de leukste, winkelstraat van Nederland.

Met een goedkope taxi naar Nijmegen

Wilt u ook ontdekken wat het stadscentrum van Nijmegen te bieden heeft? Dan heeft u een goedkope taxi in Nijmegen nodig. Laat u zorgeloos vervoeren naar de leukste plekken en maak er een gezellig dagje van.

Heeft u vragen? Vul ons contactformulier in.