gratis uitstapje nijmegen
Nijmegen,  Uitje

Dit zijn de leukste gratis uitjes van Nijmegen!

Dit zijn de leukste gratis uitjes van Nijmegen!

Op zoek naar een gratis activiteit in Nijmegen?

Een leuke activiteit ondernemen in Nijmegen hoeft helemaal niet duur te zijn! Ik verzamelde de leukste gratis activiteiten in Nijmegen voor je bij elkaar. Lees snel verder!

Museum voor Anatomie en Pathologie

Dit spannende museum is niet weggelegd voor mensen met een zwakke maag. Je vindt er namelijk allerlei lichaamsdelen op sterk water! Toch zet ik hem bij deze tips, want dit bijzondere museum is ontzettend de moeite waard om eens te bezoeken. Gelegen midden in het Radboud ligt dit tweedelige museum aan route 101. Ze besteden er zowel aandacht aan de opbouw van het lichaam (anatomie) als aan de ziekteleer (pathologie). Geneeskunde studenten wisten dit museum al langer te vinden om te studeren, maar wat veel mensen niet weten is dat dit museum voor iedereen gratis te bezoeken is!

Hortus Botanicus

Helemaal achterin park Brakkestein liggen de prachtige botanische tuinen van Nijmegen, oftewel de

Kinderboerderij De Goffert

In een ander park van Nijmegen, namelijk het Goffertpark, ligt Kinderboerderij de Goffert. Een kinderboerderij waar menig dierenliefhebber zijn hart kan ophalen. Bezoekers van alle leeftijden zijn hier welkom om lekker te wandelen of de dieren te aaien. Een wandelroute Voor kinderen is er een educatieve route en ze mogen meehelpen bij het verzorgen van de dieren, ook is er allerlei speelgoed aanwezig zodat ze zich de hele middag vermaken. Op zonnige dagen is het terras geopend waar je tegen een klein prijsje een ijsje of wat te drinken kunt kopen. Toegang is uiteraard helemaal gratis!

Infocentrum WO2

In het Infocentrum WO2 Nijmegen leren de bezoekers over wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog allemaal in Nijmegen is gebeurd. In dit informatiecentrum leren zij wat de oorlog voor Nijmegen heeft betekend. Een combinatie van een belevingswand, een film en verschillende informatiezuilen geven jou een beeld van het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Regelmatig worden er vanuit het infocentrum ook filmvertoningen, lezingen en fietstochten georganiseerd.

Gratis uitjes in Nijmegen

Wat doe jij het liefst op je vrije dag in Nijmegen? En heb je misschien nog leuke tips? Laat het me weten in de comments!