Uncategorized

Italiaanse delicatessen

Top 5 Italiaanse delicatessen

Ontdek de top 5 Italiaanse delicatessen

Ben jij ook zo’n fan van Italië? Je bent niet de enige. Door het warme klimaat, de oude cultuur en de wereldberoemde Italiaanse keuken is en blijft Italië voor veel mensen het favoriete vakantieland. Maar je kunt natuurlijk niet het hele jaar door op en neer vliegen naar Italië om van dit prachtige land te kunnen genieten. Gelukkig kan dit ook gewoon in Nijmegen of Arnhem. Want met de top 5 Italiaanse delicatessen kun jij ook in Nederland een heerlijke Italiaanse avond houden. Benieuwd wat deze delicatessen zijn? Lees dan snel verder.

1. Genieten van ambachtelijke Italiaanse wijnen

Wil je de echte smaak van Italië proeven? Dan moet je eens echte Italiaanse wijnen proberen. Deze wijnen worden ambachtelijk, kleinschalig en volgens de traditionele receptuur gemaakt.

2. De lekkerste limoncello

Limoncello is een overheerlijke Italiaanse streeklikeur gemaakt van grote citroenen afkomstig van de karakteristieke terrassen aan de zuidkust van Italië. De citroenlikeur is te herkennen aan zijn pure frisheid. Echt een Italiaanse delicatesse.

3. Babà al Limoncello

In de top 5 Italiaanse delicatessen mag Babà al Limoncello zeker niet ontbreken. Deze beroemde koek uit Napels bevat een combinatie van zoete cake en pittige limoncello likeur. Deze smaken vullen elkaar zeer goed aan en zorgen voor een overheerlijke Italiaanse delicatesse. Je kunt de Babà al Limoncello eten als gebakje, combineren met ijs of vers fruit en een toefje slagroom.

4. Pasta en risotto

Als je zegt Italië, dan denk je al snel aan de Italiaanse delicatessen pasta en risotto. Gelukkig hoef je voor deze heerlijke Italiaanse pasta en risotto niet helemaal naar Italië, maar kun je deze ook gewoon krijgen in Italiaanse restaurants in Nijmegen of Arnhem.

5. Echte balsamico azijn uit Italië

In geen enkele keuken mag de heerlijke balsamico azijn uit Italië ontbreken. Het is de perfecte smaakmaker van verschillende gerechten, zoals een lekkere zomerse Italiaanse salade. Je proeft de eerlijke en pure Italiaanse smaak terug in de balsamico azijn.

Welke Italiaanse delicatessen lijken jou lekker? Laat het ons weten via het contactformulier.