Arnhem,  Uitje

Deze Arnhemse musea wil je niet missen

De leukste musea in de regio Arnhem

Dit blog heeft een beetje stilgestaan de afgelopen periode omdat er vanwege het coronavirus erg weinig leuke dingen te doen waren. Gelukkig zijn inmiddels de meeste musea weer geopend en kunnen we dus weer lekker op pad! Neem bijvoorbeeld eens de taxi in Arnhem naar deze leuke musea.

Burgers’ Zoo

Naar mijn mening is Burgers’ Zoo een van de mooiste dierentuinen van Nederland. Vooral het aquarium is erg indrukwekkend. Het park bestaat uit wel 45 hectare en is ingedeeld in de gebieden Burgers’ Park, Burgers’ Safari, Burgers’ Desert, Burgers’ Mangrove, Burgers’ Rimba, Burgers’ Bush en Burgers’ Ocean. Voor zowel kinderen en volwassenen is er genoeg te zien en te doen in deze mooie dierentuin.

Het Nederlands Openluchtmuseum

Een andere leuke attractie in Arnhem is het Nederlands Openluchtmuseum. In dit museum leer je alles over de geschiedenis van ons kikkerlandje. In het museumpark vind je meer dan 100 gebouwen uit de Nederlandse oudheid, van molens tot boerderijen. Wat je zeker niet mag missen wanneer je dit museum bezoekt, is een rit met één van de historische trams die door het museum rijden.

Het Nederlands Wijnmuseum

In het Nederlands Wijnmuseum komt de cultuur en de geschiedenis van de wijn helemaal tot leven. In de authentieke wijnkelders leer je alles over wijn. Gelukkig mag je niet alleen kijken, maar ook proeven! Op zaterdagmiddag leer je in dit museum namelijk wijnproeven van een echte wijnkenner. Zo ben jij binnen de kortste keren een echte vinoloog.