Nijmegen

Waar kun je buiten zwemmen bij Nijmegen?

Buiten zwemmen in Nijmegen

De nieuwsberichten gaven al aan dat de zomer van 2020 misschien wel de heetste zomer gaat worden sinds het begin van de metingen. Nu de corona maatregelen weer een beetje beginnen te versoepelen mogen we gelukkig ook weer zwemmen! Ik zocht de fijnste plekjes om in Nijmegen in de buitenlucht te zwemmen alvast voor je uit.

Het Waalstrand

Het Waalstrand is misschien wel de meest populaire zwemplek van Nijmegen. Wanneer de temperaturen beginnen te stijgen trekken de Nijmegenaren massaal naar dit strand om te zonnen, de barbeque’en en een biertje te drinken. Helaas is het vanwege de sterke stroming niet echt mogelijk om te zwemmen vanaf het Waalstrand. Wil je dat wel? Dan kun je terecht bij de Nevengeul, dit bereik je door vanaf de spoorbrug de trap af te dalen naar Veur-Lent.

De Bisonbaai

Sinds 2018 is de Bisonbaai weer geopend om in te zwemmen. Eerder was daar namelijk blauwalg in het water aangetroffen. Je kunt je auto parkeren ter hoogte van hotel Oortjeshekken, wanneer je dan afdaald richting het water dan vind je het strandje aan je linkerhand. Een groot gedeelte van de Bisonbaai staat ook wel bekend als naaktstrand. In dit natuurgebied tref je gallowayrunderen en konikpaarden.

Berendonck

De Berendonck bij Wijchen is een plek waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen. Er is meer dan genoeg ruimte waardoor je relaxed kunt ontspannen. Naast zwemmen kun je in dit gebied ook wakeboarden, kajakken en waterskiën.

Wylerbergmeer

Het Wylerbergmeer bij Beek-Ubbergen was ooit een van de populairste zwemspots van Nijmegen. Helaas is er in de afgelopen jaren al een aantal keer blauwalg geconstateerd. Houdt daarom goed hun website in de gaten om te kijken of het veilig is om daar te zwemmen.

Zwemmen in Nijmegen

Er zijn dus meer dan genoeg plekken waar je in Nijmegen heerlijk kunt zwemmen. Houdt hierbij altijd rekening met de meest recente richtlijnen van het RIVM. En nu maar hopen dat de temperaturen snel gaan stijgen! Ben je benieuwd naar mijn andere tips over Nijmegen? Klik dan op